fbpx
Проблеми дешевих металопластикових вікон

Бум на пластикові вікна на вітчизняному ринку знаменується початком 90-х років минулого століття. Як правило, це ПВХ-профілі з Європи, притому більшість – з Німеччини. Найбільш відомі: KBE, REHAU, SCHUCO, TROCAL, VEKA, ALUPLAST, GEALAN. Оснащення віконних систем здійснюється, в основному, фурнітурою австрійського і німецького виробництва: AUBI, ROTO, MACO, SIEGENIA.

Ринок нестримно розвивається. Появляється безліч підприємств і фірм-одноденок, господарі яких прагнуть отримати максимальну вигоду, зрозуміло, за рахунок якості матеріалів, комплектуючих, виготовлення і монтажу, якості оснащення, що підкупляє замовника низькими цінами, акціями, неймовірними знижками. Наслідки передбачити не важко. Настає ремонт вікон.

Проблеми пластикових вікон.

В процесі експлуатації ПВХ вікон, власники стикаються, як правило, з наступними основними проблемами:

  • периметр світло-прозорого обгороджування при зачинених стулках пропускає вуличне повітря;
  • утруднений хід стулок на відкривання-закривання;
  • промерзають укоси;
  • пітніють (а взимку і з утворенням льоду) склопакети.

У багатьох випадках подібного роду дефекти обумовлені наступними причинами:

  • неправильний монтаж конструкцій;
  • брак виробництва;
  • оснащення віконних систем неякісними комплектуючими;
  • неправильна експлуатація.

   Помилки монтажу.Віконний блок встановлений не по рівню.

Можливі наслідки:притирання стулок при закриванні, віджимання стулки від коробки віконного блоку при закриванні, нещільне прилягання, поломка деталей фурнітури. У водовідливному профілі скупчується дощова вода і протікає в приміщення.

Рекомендації по усуненню дефекту – перемонтаж віконних конструкцій.

Неякісне виконання монтажного шва.

Можливі наслідки:промерзання укосів, утворення щілин в місцях примикання віконного блоку до укосів і підвіконь, надходження вуличного повітря через ці щілини.

Рекомендації по усуненню дефекту – видалення старого монтажного шва, виконання нового монтажного шва.

    Недостатня кількість точок кріплення.

    Можливі наслідки:перекіс і прогинання коробки віконного блоку.

Рекомендації по усуненню дефекту – збільшення точок кріплення, перемонтаж і збільшення точок кріплення, в особливо важких випадках – заміна вікон.

Якщо розбите скло в склопакеті.


На жаль, поміняти одне розбите скло на інше в склопакеті не можна – можна тільки поміняти склопакет повністю. Заміна склопакета – робота не одного дня. Необхідно зняти розміри і визначити склад склопакета (якщо складна форма – виготовити шаблон). Виготовлення склопакетів відбувається в умовах виробництва на спеціальному устаткуванні. Після виготовлення склопакет «просушують» – дають висохнути герметику склопакета, гермобутилу. Тільки після цього склопакет доставляють і здійснюють його монтаж. Для умов помірного кліматичного поясу рекомендовано встановлювати двокамерні склопакети з енергозберігаючими стеклами, а камери заповнювати аргоном.

Неполадки, пов’язані з експлуатацією віконних систем.

В результаті відсутності належного догляду за оснащенням віконних конструкцій, такі елементи, як ущільнювачі і фурнітура, досить швидко зношуються і перестають працювати. Особливої шкоди завдає будівельне сміття, що потрапляє на рухомі деталі фурнітури.

Висновок: ретельний догляд за оснащенням вікон позбавить від заміни фурнітури і гуми ущільнювача надалі.

Брак при виготовленні і збиранні вікон.

Відсутність сталевого підсилювача (неправильно вибраний або встановлений) в ПВХ-профілі приводить до прогинання віконної рами, нещільного прилягання ущільнювачів, неусувного провисання стулок.

Через відсутність або невірний розподіл дистанційних підкладок під склопакет – провисають стулки, може тріснути і сам склопакет.

Ситуація, при якій у відповідь планки фурнітури не відповідають місцям розташування рухомих цапф на стулці, а елементи фурнітури на стулці сполучені з помилками, в результаті нещільне прилягання прокладок ущільнювачів, поломка деталей фурнітури на стулці або коробці.

Вирване кріплення, нещільне прилягання, подвійне відкриття поворотно-відкидних стулок також свідчать про неправильне збирання приводу фурнітури.

Порада споживачеві: із-за різноманіття віконних систем, типів фурнітури і інших комплектуючих і витратних, ремонт пластикових вікон краще всього довірити фахівцям.


Проблеми дешевих металопластикових вікон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.